Профспілка "Захист Праці" (UNI, IUF)

INDEPENDENT TRADE UNION "ZAKHYST PRATSI" (UNI, IUF) tel. +380 50 358 71 48

Члени “Захисту Праці” закликають виступити проти незаконної забудови

Posted by admin на 18 Лютого, 2013

Голові незалежної профспілки «Захист Праці»
Вернику О.І., а також всім товаришам по профспілковому
руху та небайдужим Киянам

Звернення

Дорогі товариші! Ми, члени профспілки «Захист Праці», звертаємось до вас з проханням по допомогу у відстоюванні своїх громадянських прав та права на публічний простір. Ми вже маємо досвід успішної боротьби за власні трудові права з Вашою допомогою, а тепер ми стикнулися з новою лютою несправедливістю та хижою жадобою забудовників, що окупували простір у нашому дворі, де раніше грались наші діти та відпочивали ми та наші батьки. А тепер нашому двору загрожує сміття, антисанітарія, небезпека для життєво важливих комунікацій та відсутність життєвого простору. Нам вже немає чим дихати та нема де пройти у власному дворі! Нижче ми хочемо коротко викласти проблему по суті:

У кінці жовтня 2011 у дворі нашого будинку, що був спільним місцем відпочинку та дозвілля для нас, жителів вулиці Вишняківської, 8, 8-а, 12 та 12-а з’явився величезний будівельний паркан, що перегородив увесь двір та за яким зруйнували технікою наш сквер та пішохідні доріжки. Через кілька днів ми вже буквально не могли спокійно ходити власним двором через будівельну техніку, не могли відпочити після роботи через постійний шум та руйнування нашого двору! Ми зібралися з сусідами щоб дізнатись, що відбувається у нашому ж дворі фактично без нашого відома та завдає нам стільки клопоту.

От тоді ми й дізналися що ж відбувається у нашому дворі – виявилось, що якийсь хапуга будує там торгівельно-офісний центр прямо у нас на головах! Нам вдалося дізнатись, що у 2005 році казнокради з Київради “роздерибанили” весь наш двір! Вони віддали усю землю невідомому «підприємцю» ФОП Коваленку Георгію Георгійовичу. При цьому у нас, мешканців навколишніх будинків ніхто навіть не спитав нашої думки. Нас в черговий раз кинули, щоб ми жили як свині і не могли навіть кроку ступити у власному дворі, бо якийсь буржуй Коваленко буде собі забудовувати на свій розсуд наш двір з чиєїсь милості!

Ми не могли стерпіти такої наруги над нашими правами, тому одразу стали звертатись до суду, прокуратури та інших органів щоб зупинити цей самозахват. Поки ми боролись у судах та ходили по кабінетах, щоб змусити бюрократів робити свою роботу, забудовник активно почав будівництво та зводив невідому потвору прямо у нас на очах. В процесі судової тяганини, ми дізнались, що забудова не просто незаконна, а ще й небезпечна для всіх нас, мешканців навколишніх будинків! Прямо під будмайданчиком проходять важливі інженерні комунікації, на яких за всіма нормативами не можна будувати, бо якщо станеться аварія – весь наш мікрорайон може залишитись без тепла. Цей забудовник Коваленко не просто наплював на всіх мешканців, на всі закони України, на наші права, на всіх Киян – він ще й загрожує своєю жадобою нашому життю! У нього немає і не було ніяких дозволів на будівництво, технічної документації, або погоджень, тільки бабки та хабарі чиновникам, що закривають очі на його безчинства!

Майже два роки ми боролися по судах щоб зупинити незаконну забудову у нашому дворі. Врешті-решт, ми скрізь перемагали, бо на нашій стороні закон і правда. 04.10.2012 Київський апеляційний адміністративний суд постановив, що землю Київрада виділила незаконно і скасував рішення про виділення землі у нашому дворі ФОПу Коваленку. Ще на початку будівництва у 2011 за нашим зверненням Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві 11 листопада було проведено перевірку об’єкта будівництва, розташованого на вул. Вишняківській, 8-12 у Дарницькому районі м. Києва. Перевіркою з виїздом на місце встановлено, що за вказаною адресою виконуються будівельні роботи з будівництва торговельного комплексу без наявності затвердженої у встановленому порядку документації, про що був складений відповідний Акт. За результатами перевірки замовнику ФОП Коваленку Г.Г. Інспекцією ДАБК було надіслано припис від 11.11.2011 р. щодо припинення будівельних робіт з 29.11.2011 р. і усунення встановлених правопорушень згідно діючого законодавства. 29.01.2012 р. ФОП Коваленку Г.Г. було надіслано повторний припис аналогічного змісту, проте необхідна проектно-дозвільна документація на сьогодні не надана.

Цілий рік ми ходили по судах, вимагали від ДАБК змусити знести незаконну забудову у нашому дворі як того вимагає закон, писали у прокуратуру міста, яка двічі змушувала ДАБК скасувати реєстрацію декларації Коваленка про початок будівельних робіт.

Але найстрашніше те, що поки ми доводили по судах своє право ходити по власному двору та змушували чиновників виконувати свою роботу, ФОП Коваленко небаченими темпами продовжував незаконне будівництво!!! Всього за рік у нашому дворі абсолютно незаконно виріс торгівельно-офісний центр, що вже пофарбували у кольори супермаркету «Велика Кишеня». Ми просто обурені, що чиновники з ДАБК потурають незаконному будівництву у нашому дворі та всіляко гальмують знесення незаконної будівлі.

Ця незаконна забудова у нашому дворі не просто порушує наші громадянські права, вона ще й загрожує нашому мікрорайону справжньою екологічною катастрофою!! У нас майже не залишилось не те, що дерев у дворі, а й двора не залишилось! Ми вже не сподіваємось ні на суди, бо їх рішення у нас просто ігнорують, ні на чиновників, бо вони вже давно продажні. Єдина надія на захист простих трудівників – тільки допомога таких самих трудящих. Ми будемо боротись всіма законними методами до кінця за наш двір та за простір для наших дітей.

Дорогі товариші! Ми дуже сподіваємось на вашу допомогу та солідарність! Не залишайте нас самих перед лицем несправедливості та безправ’я!

18.02.2012

Хірна Леся Павлівна,
Хірний Олег Григорович
Пушкар Надія Олегівна
Пришляк Надія Григорівна

Залишити коментар